misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Ryba po śródziemnomorsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z cukinią i pieczarkami przełożyć na talerze. Dodać porcje ryżu...

Ryba po śródziemnomorsku

Składniki:

Ryba po śródziemnomorsku

Sposób przygotowania:

Ryba po śródziemnomorsku

Piekarnik rozgrzać do temp 200stC. Cukinię umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w kosteczkę. Pieczarki wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w plasterki. Połowę cukini i pieczarek przełożyć na aluminiową tackę. Umieścić na nich filety rybne. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom, piec 30-35 minut. Po 20 minutach na filety przełożyć pozostałą cukinię i pieczarki. Zagotować w rondlu 1 litr lekko osolonej wody. Do wrzątku włożyć ryż, gotować 15 minut na małym ogniu. Filety z cukinią i pieczarkami przełożyć na talerze. Dodać porcje ryżu.