Ryba po włosku

Dorsz « poprzedni | następny »
Triss - autor przepisu Ryba po włosku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1043
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Ryba po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj.


trudność: łatwe
czas:

Ryba po włosku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg filetu z dorsza
  • 5 pomidorów
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • kilka oliwek
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • liść laurowy
  • 2 łyżeczki oregano sól
  • pieprz

Ryba po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj. Czosnek i oliwki odsączone z zalewy posikaj drobno. Na rozgrzanej patelni zrumień cebulę i czosnek. Dodaj posiekane pomidory, duś kilka minut, dodaj oregano i liść laurowy. Po kilku minutach dodaj oliwki. Rybę podsmaż na oleju, przełóż do formy wysmarowanej masłem, zalej sosem. Zapiekaj przez ok. 15 min. w temp. 200 st. C.



Komentarze do Ryba po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz pieczony z bananami Dorsz na ' rauszu ' z grilla Kotleciki z dorsza i ryżu
Domowy dorsz smażony Ryba w galarecie Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami
Dorsz w sosie cytrynowym i miętową marchewką Dorsz z warzywami z dressingiem na bazie kiwi Zdrowa ryba z pieczonymi warzywami
Grillowany dorsz na cukiniowym spaghetti Tymiankowy dorsz prawie po grecku Zapiekana ryba z warzywami
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane