Ryba po włosku

Dorsz « poprzedni | następny »
Triss - Przepis na: Ryba po włosku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1075
Ryba po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj.


trudność: łatwe
czas:

Ryba po włosku - SKŁADNIKI:

Ryba po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj. Czosnek i oliwki odsączone z zalewy posikaj drobno. Na rozgrzanej patelni zrumień cebulę i czosnek. Dodaj posiekane pomidory, duś kilka minut, dodaj oregano i liść laurowy. Po kilku minutach dodaj oliwki. Rybę podsmaż na oleju, przełóż do formy wysmarowanej masłem, zalej sosem. Zapiekaj przez ok. 15 min. w temp. 200 st. C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj