Ryba po włosku

Dorsz « poprzedni | następny »
Triss

Złoty Ekspert
Przepisy: 1083
Ryba po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj.


trudność: łatwe
czas:

Ryba po włosku - SKŁADNIKI:

Ryba po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj. Czosnek i oliwki odsączone z zalewy posikaj drobno. Na rozgrzanej patelni zrumień cebulę i czosnek. Dodaj posiekane pomidory, duś kilka minut, dodaj oregano i liść laurowy. Po kilku minutach dodaj oliwki. Rybę podsmaż na oleju, przełóż do formy wysmarowanej masłem, zalej sosem. Zapiekaj przez ok. 15 min. w temp. 200 st. C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Złota rybka w cieście francuskim Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką
Roladki z dorsza z serowym nadzieniem Dorsz smażony na oleju Dorsz w cieście
Dorsz w płatkach kukurydzianych Dorsz zapiekany pod jarmużem i mozzarellą Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso
Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym Pstrąg z folii z carpaccio z buraków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane