Ryba po włosku

Dorsz « poprzedni | następny »
Triss - Przepis na: Ryba po włosku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1071
Ryba po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj.


trudność: łatwe
czas:

Ryba po włosku - SKŁADNIKI:

Ryba po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj. Czosnek i oliwki odsączone z zalewy posikaj drobno. Na rozgrzanej patelni zrumień cebulę i czosnek. Dodaj posiekane pomidory, duś kilka minut, dodaj oregano i liść laurowy. Po kilku minutach dodaj oliwki. Rybę podsmaż na oleju, przełóż do formy wysmarowanej masłem, zalej sosem. Zapiekaj przez ok. 15 min. w temp. 200 st. C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym
Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi
Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce Filety z dorsza w chrupiącej parmezanowej panierce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane