Ryba po włosku

Dorsz « poprzedni | następny »
Triss

Złoty Ekspert
Przepisy: 1087
Ryba po włosku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj.


trudność: łatwe
czas:

Ryba po włosku - SKŁADNIKI:

Ryba po włosku - PRZYGOTOWANIE:

Rybę umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno posiekaj, Sparzone pomidory obierz ze skórki i drobno posiekaj. Czosnek i oliwki odsączone z zalewy posikaj drobno. Na rozgrzanej patelni zrumień cebulę i czosnek. Dodaj posiekane pomidory, duś kilka minut, dodaj oregano i liść laurowy. Po kilku minutach dodaj oliwki. Rybę podsmaż na oleju, przełóż do formy wysmarowanej masłem, zalej sosem. Zapiekaj przez ok. 15 min. w temp. 200 st. C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba po włosku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach
Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami
Smażony dorsz panierowany Ryba po grecku według Dońki Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane