Strona główna Ryba smażona

Ryba smażona

Ryby « poprzedni | następny »
marchewka1412 - Przepis na: Ryba  smażona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Ryba  smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Powinno się jeść często ryby - szczególnie dzieci


trudność: łatwe
czas:

Ryba smażona - SKŁADNIKI:

Ryba smażona - PRZYGOTOWANIE:

Rybę rozmrozić i odsączyć . Osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokroić na porcje .Posolić i posypać pieprzem . Obtaczać w roztrzepanych jajkach , mące i bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej ( lepiej sporo bo łatwiej sie smaży ) .Na gorący kłaść kawałki ryby i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć . Wyjmować na papierowe ręczniki kuchenne i odsączać z tłuszczu.
Do tego robię frytki i surówkę z kiszonej kapusty .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane