Strona główna Ryba smażona

Ryba smażona

Ryby « poprzedni | następny »
marchewka1412

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Ryba  smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Powinno się jeść często ryby - szczególnie dzieci


trudność: łatwe
czas:

Ryba smażona - SKŁADNIKI:

Ryba smażona - PRZYGOTOWANIE:

Rybę rozmrozić i odsączyć . Osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokroić na porcje .Posolić i posypać pieprzem . Obtaczać w roztrzepanych jajkach , mące i bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej ( lepiej sporo bo łatwiej sie smaży ) .Na gorący kłaść kawałki ryby i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć . Wyjmować na papierowe ręczniki kuchenne i odsączać z tłuszczu.
Do tego robię frytki i surówkę z kiszonej kapusty .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Ryba po japońsku Spaghetti Eli z sałatką z owoców morza Sałatka z tuńczyka
Kotleciki rybne z kaszą jaglaną Łosoś Eli w cieście fillo Jajeczne carpaccio z krewetkami
Łosoś Salmoriglio  Pasta z makreli i anchois Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
Pasta z wędzonej makreli i warzyw Flądra pod pierzynka Łosoś norweski w marynacie śliwkowej

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane