Strona główna Ryba smażona

Ryba smażona

Ryby « poprzedni | następny »
marchewka1412 - Przepis na: Ryba  smażona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 250
Ryba  smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Powinno się jeść często ryby - szczególnie dzieci


trudność: łatwe
czas:

Ryba smażona - SKŁADNIKI:

Ryba smażona - PRZYGOTOWANIE:

Rybę rozmrozić i odsączyć . Osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokroić na porcje .Posolić i posypać pieprzem . Obtaczać w roztrzepanych jajkach , mące i bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej ( lepiej sporo bo łatwiej sie smaży ) .Na gorący kłaść kawałki ryby i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć . Wyjmować na papierowe ręczniki kuchenne i odsączać z tłuszczu.
Do tego robię frytki i surówkę z kiszonej kapusty .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
 Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie
Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Racuchy rybne z warzywami
 Placuszki z makrelą Sandacz w sosie z porów Mintaj + kminkowe odsmażane ziemniaczki
Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi  Warkocz z łososia na rukoli Zapiekanka z łososiem i bakłażanem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane