Ryba smażona z ryżem

jagienka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Ryba smażona z ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ryba smażona z ryżem rewelacyjna o każdej porze roku


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Ryba smażona z ryżem - SKŁADNIKI:

Ryba smażona z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyścić, opłukać, odfiletować i na chwilę odstawić. Rozgrzać tłuszcz na głębokiej patelni, smażyć kawałki ryby i odkładać na półmisek. Do tłuszczu w którym smażyła się ryba włożyć drobno pokrojoną cebulę i na małym ogniu uprażyć na jasnozłoty kolor. Przełożyć rybę na patelnie, podlać wodą 1,5 szklanki, silnie podgrzać, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić aby się wolno gotowała przez 10 minut. Gotować ryż 20 minut. Rybę podawać z gotowanym ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba smażona z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnie świata
Franuskie bagietki Curry z wieprzowiny -Shikar Kari Makaron z cytrynowo-czosnkowymi drobinkami
Spaghetti Puttanesca Churros, hiszpańskie pączki Pikantna wołowina po meksykańsku
Łosoś Salmoriglio  Kremowe risotto z szynką Sajgonki z krewetkami
Tosty francuskie Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą Gow Gee – pierożki gotowane na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane