Ryba smażona z ryżem

jagienka - Przepis na: Ryba smażona z ryżem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Ryba smażona z ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ryba smażona z ryżem rewelacyjna o każdej porze roku


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Ryba smażona z ryżem - SKŁADNIKI:

Ryba smażona z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyścić, opłukać, odfiletować i na chwilę odstawić. Rozgrzać tłuszcz na głębokiej patelni, smażyć kawałki ryby i odkładać na półmisek. Do tłuszczu w którym smażyła się ryba włożyć drobno pokrojoną cebulę i na małym ogniu uprażyć na jasnozłoty kolor. Przełożyć rybę na patelnie, podlać wodą 1,5 szklanki, silnie podgrzać, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić aby się wolno gotowała przez 10 minut. Gotować ryż 20 minut. Rybę podawać z gotowanym ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba smażona z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnie świata
Krokiety z mięsem i warzywami Sałatka  grecka Chałka z foremki
Szare kluski z żytnią mąką Żeberka pieczone Wyposzczony żurek
Słoneczna pizza z musem z dyni Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami Bigos staropolski Eli
Tiramisu włoski deser Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Pie de limon- tarta cytrynowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane