Ryba smażona z ryżem

jagienka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Ryba smażona z ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ryba smażona z ryżem rewelacyjna o każdej porze roku


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Ryba smażona z ryżem - SKŁADNIKI:

Ryba smażona z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyścić, opłukać, odfiletować i na chwilę odstawić. Rozgrzać tłuszcz na głębokiej patelni, smażyć kawałki ryby i odkładać na półmisek. Do tłuszczu w którym smażyła się ryba włożyć drobno pokrojoną cebulę i na małym ogniu uprażyć na jasnozłoty kolor. Przełożyć rybę na patelnie, podlać wodą 1,5 szklanki, silnie podgrzać, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić aby się wolno gotowała przez 10 minut. Gotować ryż 20 minut. Rybę podawać z gotowanym ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba smażona z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnie świata
Ziemniaczki w sosie mojo Ryba w sosie kokosowym Sałatka z mango i kurczakiem
Serowe scones z cebulą Chrupiące bułeczki pszenne Pszenno-żytni chleb na zakwasie
Lazania wegetariańska Faszerowane cannelloni Sałatka chińska
Cannelloni z mięsem Ryż smażony z boczkiem Sajgonki aromatyczne

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?