Ryba smażona z ryżem

jagienka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Ryba smażona z ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

ryba smażona z ryżem rewelacyjna o każdej porze roku


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Ryba smażona z ryżem - SKŁADNIKI:

Ryba smażona z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyścić, opłukać, odfiletować i na chwilę odstawić. Rozgrzać tłuszcz na głębokiej patelni, smażyć kawałki ryby i odkładać na półmisek. Do tłuszczu w którym smażyła się ryba włożyć drobno pokrojoną cebulę i na małym ogniu uprażyć na jasnozłoty kolor. Przełożyć rybę na patelnie, podlać wodą 1,5 szklanki, silnie podgrzać, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić aby się wolno gotowała przez 10 minut. Gotować ryż 20 minut. Rybę podawać z gotowanym ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba smażona z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnie świata
Najlepsza pizza domowa  Pizza Margherita Pizza Capricciosa
Arroz con leche z sosem truskawkowym Ramen - japońska zupa Mus czekoladowo kasztanowy
Ośmiornica w ragout pomidorowym Farfalle z ośmiornicą  Pancakes tropikalne
Sajgonki z warzywami i szynką Duńska sałatka śledziowa Chińszczyzna Maryny

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane