Strona główna Ryba w ananasach

Ryba w ananasach

Cukiereczek13 - Przepis na: Ryba w ananasach offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 628
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryba w ananasach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym


trudność: łatwe
czas:

Ryba w ananasach - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg filetów rybnych pangi,
  • 2 cebule,
  • 1 puszka ananasa,
  • 2 szklanki ketchupu (pól na pół pikantny i łagodny),
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z cytryny,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,

Ryba w ananasach - PRZYGOTOWANIE:

Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy. W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w ananasach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Panga
Zapiekanka rybna Ryba pieczona w sosie pomidorowym Ryba po andaluzyjsku
Klopsiki rybne wg Ani Ryba po japońsku Roladki z pangi
Panga w zalewie octowej Ryba po japońsku Panga na parze z warzywami i sosem koperkowym
Kotlety rybne w groszku Ryba po grecku Spaghetti w sosie serowym z kotletami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane