Strona główna Ryba w ananasach

Ryba w ananasach

Cukiereczek13 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 631
zdjęcia: 1 z 5
Ryba w ananasach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym


trudność: łatwe
czas:

Ryba w ananasach - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg filetów rybnych pangi,
  • 2 cebule,
  • 1 puszka ananasa,
  • 2 szklanki ketchupu (pól na pół pikantny i łagodny),
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z cytryny,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,

Ryba w ananasach - PRZYGOTOWANIE:

Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy. W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w ananasach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Panga
Zapiekanka rybna Ryba pieczona w sosie pomidorowym Ryba po andaluzyjsku
Klopsiki rybne wg Ani Ryba po japońsku Roladki z pangi
Panga w zalewie octowej Ryba po japońsku Panga na parze z warzywami i sosem koperkowym
Kotlety rybne w groszku Ryba po grecku Spaghetti w sosie serowym z kotletami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane