Strona główna Ryba w ananasach

Ryba w ananasach

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
Przepisy: 651
zdjęcia: 1 z 5
Ryba w ananasach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym


trudność: łatwe
czas:

Ryba w ananasach - SKŁADNIKI:

Ryba w ananasach - PRZYGOTOWANIE:

Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy. W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w ananasach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Panga
Filety z pangi w słodkiej papryce  Pyszna ryba po grecku Smażona panga w ziołach
Roladki rybne z warzywami na patelnię Krokiety rybne z musem pieczarkowym Ryba w pieczarkach
Rybka w miodzie Smażone pangi z ziołami Zapiekanka rybna
Ryba pieczona w sosie pomidorowym Ryba po andaluzyjsku Klopsiki rybne wg Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane