Strona główna Ryba w ananasach

Ryba w ananasach

Cukiereczek13 - Przepis na: Ryba w ananasach offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 601
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryba w ananasach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym


trudność: łatwe
czas:

Ryba w ananasach - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg filetów rybnych pangi,
  • 2 cebule,
  • 1 puszka ananasa,
  • 2 szklanki ketchupu (pól na pół pikantny i łagodny),
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z cytryny,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,

Ryba w ananasach - PRZYGOTOWANIE:

Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy. W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w ananasach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Panga
Ryba po andaluzyjsku Klopsiki rybne wg Ani Ryba po japońsku
Roladki z pangi Panga w zalewie octowej Ryba po japońsku
Panga na parze z warzywami i sosem koperkowym Kotlety rybne w groszku Ryba po grecku
Spaghetti w sosie serowym z kotletami Ryba w panierce z płatków owsianych 3 Ryba w panierce ze słonecznikiem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane