Strona główna Ryba w ananasach

Ryba w ananasach

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
Przepisy: 651
zdjęcia: 1 z 5
Ryba w ananasach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny pomysł na rybkę w sosie słodko - kwaśnym


trudność: łatwe
czas:

Ryba w ananasach - SKŁADNIKI:

Ryba w ananasach - PRZYGOTOWANIE:

Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu. Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy. W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w ananasach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Panga
Filety z pangi w słodkiej papryce  Pyszna ryba po grecku Smażona panga w ziołach
Roladki rybne z warzywami na patelnię Krokiety rybne z musem pieczarkowym Ryba w pieczarkach
Rybka w miodzie Smażone pangi z ziołami Zapiekanka rybna
Ryba pieczona w sosie pomidorowym Ryba po andaluzyjsku Klopsiki rybne wg Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane