anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Ryba w ananasach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna ryba na zimno, zaskoczy każdego

Ryba w ananasach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryba w ananasach

 

 

  • Sos:
  • 1 l papryki konserwowej
  • 2 puszki ananasa
  • 4 cebule
  • 1 ketchup pikantny duży
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 szkl. oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w ananasach
Ryby pokroić na kawałki i panierować je w jajku i bułce tartej. Następnie usmażyć na gorącym oleju. Ryby odstawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w piórka i zrumienić ją na oleju na złoty kolor. Zrumienioną cebulę przełożyć do wysokiego garnka i dodać do niej wodę z papryki i 1 puszki ananasa. Następnie dołożyć ketchup i przecier pomidorowy. Wszystkie składniki razem zagotować. Paprykę i ananasa pokroić w kostkę i dodać do sosu. Wszystko razem zagotować i doprawić do smaku wg uznania. Ostudzoną zalewą przełożyć ryby i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Ryba w ananasach
Polecam rybę w ananasach ma naprawdę wyjątkowy smak