e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Ryba w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Panierowaną rybę w zalewie octowo-cebulowej polecam na święta

Ryba w cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w cebuli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cebuli
Rybę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na mniejsze kawałki. Do miski wbić jajko, rozbełtać. Rybę obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w krążki, przełożyć do garnka, dodać przyprawy, ocet i wodę. Gotować ok. 5 min. Składniki układać warstwami w naczyniu: najpierw cebulę, rybę, i tak na przemian, ostatnia warstwa to cebula. Całość zalać zalewą. Wstawić na dobę do lodówki, żeby składniki się przegryzły.Rada: Jeśli dodamy więcej octu (300ml), ryba będzie ostrzejsza i bardziej octowa. Smacznego!
Ryba w cebuli
Rybę usmażyć na oleju, z obu stron na złoty kolor
Ryba w cebuli
Cebulę pokroić w krążki, przełożyć do garnka, dodać przyprawy, ocet i wodę
Ryba w cebuli
Składniki układać warstwami w naczyniu: najpierw cebulę, rybę, i tak na przemian
Ryba w cebuli
Ostatnia warstwa to cebula, całość zalać zalewą