Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Ryba w cieście francuskim

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna i zdrowa rybka w sam raz na obiad lub ciepłą kolację

Ryba w cieście francuskim

Składniki:

Ryba w cieście francuskim

 

  • 60 dag filetów rybnych
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 15-20 dag pieczarek
  • 6 połówek suszonych pomidorów w oleju
  • 1 cytryna
  • 1 mała cebula
  • olej
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście francuskim
Filety rybne umyć,osuszyć skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem.Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Ciasto francuskie rozmrozić,przekroić na pół,tak aby powstały dwa prostokąty.Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w kosteczkę.Na rozgrzanym oleju podsmażyć pieczarki z cebulą.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Jeden prostokąt ciasta ułożyć na blaszce do pieczenia a na nim pieczarki z cebulą.Na to położyć pomidory pokrojone w paseczki i rybne,osuszone filety.Przykryć drugą połową ciasta.dokładnie zlepić brzegi.Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temperaturze 200*C.Jak mam czas to nie robię prostokątów,ale formuję ciasto w kształcie rybek.Życzę smacznego.