Strona główna Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Ryby « poprzedni | następny »
Natala1210

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Ryba w cieście naleśnikowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Pychota,smakuje ona wszystkim moim znajomym.Ryba najlepiej smakuje następnego dnia.


trudność: łatwe
czas:

Ryba w cieście naleśnikowym - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów rybnych,
  • 3 cebule,
  • 1słoik ogórków konserwowych,
  • 1słoik papryki konserwowej,
  • Zalewa;
  • 2szkl.wody,
  • 1szkl.oleju,
  • 6łyżek octu,
  • 3łyżki keczupu,
  • 1mały przecier pomidorowy,
  • 3łyżki cukru,
  • sól,pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • Ciasto naleśnikowe;
  • 1szkl.mąki,
  • 1szkl.wody,
  • 1jajko

Ryba w cieście naleśnikowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 1godz.Cebulę kroimy w talarki i smażymy.Ogórki i paprykę kroimy w paski.Składniki zalewy wlewamy do garnka,zagotowujemy,lekko studzimy.Robimy ciasto naleśnikowe,obtaczamy w nim rybę i smażymy.Układamy warstwowo;ryba-cebula-ogórki papryka.Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście naleśnikowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Śledzie w sosie musztardowym Klasyczny gulasz z małży
Pyszny i szybki łosoś pieczony na patelni Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami
Rybne placuszki Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne
Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane