Strona główna Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Ryby « poprzedni | następny »
Natala1210 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Ryba w cieście naleśnikowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Pychota,smakuje ona wszystkim moim znajomym.Ryba najlepiej smakuje następnego dnia.


trudność: łatwe
czas:

Ryba w cieście naleśnikowym - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów rybnych,
  • 3 cebule,
  • 1słoik ogórków konserwowych,
  • 1słoik papryki konserwowej,
  • Zalewa;
  • 2szkl.wody,
  • 1szkl.oleju,
  • 6łyżek octu,
  • 3łyżki keczupu,
  • 1mały przecier pomidorowy,
  • 3łyżki cukru,
  • sól,pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • Ciasto naleśnikowe;
  • 1szkl.mąki,
  • 1szkl.wody,
  • 1jajko

Ryba w cieście naleśnikowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 1godz.Cebulę kroimy w talarki i smażymy.Ogórki i paprykę kroimy w paski.Składniki zalewy wlewamy do garnka,zagotowujemy,lekko studzimy.Robimy ciasto naleśnikowe,obtaczamy w nim rybę i smażymy.Układamy warstwowo;ryba-cebula-ogórki papryka.Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście naleśnikowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Sałatka śledziowo-buraczkowa Dorsz w sosie cebulowym Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso
Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Bruschetta z ośmiornicą
Śledziki w zalewie  Fileciki śledziowe pod pierzynką dyniowo-jabłkową Rolmopsy śledziowe ze  śliwką
Naleśniki z sałatką i ryżem dzikim Makrela pieczona na dyni i papryce Śledzik z cebulką i ogókiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane