Strona główna Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Ryby « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Ryba w cieście naleśnikowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Ryba w cieście naleśnikowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Pychota,smakuje ona wszystkim moim znajomym.Ryba najlepiej smakuje następnego dnia.


trudność: łatwe
czas:

Ryba w cieście naleśnikowym - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów rybnych,
  • 3 cebule,
  • 1słoik ogórków konserwowych,
  • 1słoik papryki konserwowej,
  • Zalewa;
  • 2szkl.wody,
  • 1szkl.oleju,
  • 6łyżek octu,
  • 3łyżki keczupu,
  • 1mały przecier pomidorowy,
  • 3łyżki cukru,
  • sól,pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • Ciasto naleśnikowe;
  • 1szkl.mąki,
  • 1szkl.wody,
  • 1jajko

Ryba w cieście naleśnikowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 1godz.Cebulę kroimy w talarki i smażymy.Ogórki i paprykę kroimy w paski.Składniki zalewy wlewamy do garnka,zagotowujemy,lekko studzimy.Robimy ciasto naleśnikowe,obtaczamy w nim rybę i smażymy.Układamy warstwowo;ryba-cebula-ogórki papryka.Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście naleśnikowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj