Strona główna Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Ryby « poprzedni | następny »
Natala1210

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Ryba w cieście naleśnikowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Pychota,smakuje ona wszystkim moim znajomym.Ryba najlepiej smakuje następnego dnia.


trudność: łatwe
czas:

Ryba w cieście naleśnikowym - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów rybnych,
  • 3 cebule,
  • 1słoik ogórków konserwowych,
  • 1słoik papryki konserwowej,
  • Zalewa;
  • 2szkl.wody,
  • 1szkl.oleju,
  • 6łyżek octu,
  • 3łyżki keczupu,
  • 1mały przecier pomidorowy,
  • 3łyżki cukru,
  • sól,pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • Ciasto naleśnikowe;
  • 1szkl.mąki,
  • 1szkl.wody,
  • 1jajko

Ryba w cieście naleśnikowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 1godz.Cebulę kroimy w talarki i smażymy.Ogórki i paprykę kroimy w paski.Składniki zalewy wlewamy do garnka,zagotowujemy,lekko studzimy.Robimy ciasto naleśnikowe,obtaczamy w nim rybę i smażymy.Układamy warstwowo;ryba-cebula-ogórki papryka.Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście naleśnikowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Ryba w sosie kokosowym Złota rybka w cieście francuskim Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką
Placuszki rybne Rybka w miodzie Śledziowa kopuła
Cytrynowy mintaj z chińszczyzną Śledź po gdańsku w białym winie i jabłuszku Smażona makrela
Śledź pod pierzynką Ryba w marchewce Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane