Strona główna Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

Ryby « poprzedni | następny »
Natala1210 - Przepis na: Ryba w cieście naleśnikowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Ryba w cieście naleśnikowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Pychota,smakuje ona wszystkim moim znajomym.Ryba najlepiej smakuje następnego dnia.


trudność: łatwe
czas:

Ryba w cieście naleśnikowym - SKŁADNIKI:

  • 1kg.filetów rybnych,
  • 3 cebule,
  • 1słoik ogórków konserwowych,
  • 1słoik papryki konserwowej,
  • Zalewa;
  • 2szkl.wody,
  • 1szkl.oleju,
  • 6łyżek octu,
  • 3łyżki keczupu,
  • 1mały przecier pomidorowy,
  • 3łyżki cukru,
  • sól,pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • Ciasto naleśnikowe;
  • 1szkl.mąki,
  • 1szkl.wody,
  • 1jajko

Ryba w cieście naleśnikowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 1godz.Cebulę kroimy w talarki i smażymy.Ogórki i paprykę kroimy w paski.Składniki zalewy wlewamy do garnka,zagotowujemy,lekko studzimy.Robimy ciasto naleśnikowe,obtaczamy w nim rybę i smażymy.Układamy warstwowo;ryba-cebula-ogórki papryka.Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście naleśnikowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
 Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie
Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków Racuchy rybne z warzywami
 Placuszki z makrelą Sandacz w sosie z porów Mintaj + kminkowe odsmażane ziemniaczki
Sałatka śledziowa z ogórkami małosolnymi  Warkocz z łososia na rukoli Zapiekanka z łososiem i bakłażanem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane