eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Ryba w cieście naleśnikowym 6

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna rybka na każdy dzień.Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką.Polecam ją swoim koleżankom.

Ryba w cieście naleśnikowym 6

Składniki:

Ryba w cieście naleśnikowym 6

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście naleśnikowym 6
Odmrożony filet pokroić na większe kawałki(zależy jakiej jest wielkości). Do talerza wlewamy wodę wbijamy jajka. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny,wsypujemy mąkę doprawiamy solą i pieprzem,roztrzepać widelcem dobrze , włożyć do ciasta rybę i moczyć ją cieście 1 godziny. Potem wyciągać i panierować w bułce tartej. I smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron.

Tagi:

jajko tarta jajka