paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 962]

Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna ryba smażona w cieście naleśnikowym z mąki żytniej. Można ją podawać samą z warzywami lub np. w sosie pomidorowym.

Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej
Rybę osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na godzinę.

Do roztrzepanego jajka wlać ciepłe mleko. Wsypać mąkę i wymieszać. Kawałki ryby, kolejno wkładamy do ciasta. Ryba musi być cała obtoczona ciastem.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron. Gotową rybę można podawać z warzywami.
Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej
Do roztrzepanego jajka wlać ciepłe mleko. Wsypać mąkę i wymieszać.
Ryba w cieście naleśnikowym z mąki żytniej
Rybę obtoczoną ciastem naleśnikowym smażyć na rozgrzanym tłuszczu