Strona główna Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Ryby « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Ryba w cieście piwnym offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryba w cieście piwnym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem.


trudność: średne
czas:

Ryba w cieście piwnym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag filetów rybnych
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sólna
  • ciasto:
  • 20 dag mąki
  • jajko
  • 1/2 szklanki piwa
  • łyżeczka oleju
  • sól

Ryba w cieście piwnym - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem. Dodać sól oraz ubitą na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać. Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.

Następnie oprószyć solą i pieprzem oraz skropić obficie sokiem z cytryny. Kawałki ryby zanurzać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć około 5 minut. Podawać na gorąco z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście piwnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pasta z tuńczyka Śledzie Dareczka Ryba pod porem i śmietaną
Łosoś w płatkach kukurydzianych Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa
Dorsz po grecku Sola z frytkami z cukini Mullet smażony z frytkami
Ryba na parze z cukinią Zapiekane filety dorady Pizza z owocami morza

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane