Strona główna Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Ryby « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Ryba w cieście piwnym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem.


trudność: średnie
czas:

Ryba w cieście piwnym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag filetów rybnych
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sólna

Ryba w cieście piwnym - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem. Dodać sól oraz ubitą na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać. Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.

Następnie oprószyć solą i pieprzem oraz skropić obficie sokiem z cytryny. Kawałki ryby zanurzać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć około 5 minut. Podawać na gorąco z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście piwnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Rybne placuszki Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne
Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie
Ośmiornica w ragout pomidorowym Śledziki z pieczoną papryką Śledziowa z ketchupem
Gładzica na parze z płatkami papryki i nutą cytrus Tatar ze śledzia wg Zub3ra Ptysie z wędzonym pstrągiem i pastą jajeczną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane