Strona główna Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Ryby « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Ryba w cieście piwnym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem.


trudność: średnie
czas:

Ryba w cieście piwnym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag filetów rybnych
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sólna

Ryba w cieście piwnym - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem. Dodać sól oraz ubitą na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać. Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.

Następnie oprószyć solą i pieprzem oraz skropić obficie sokiem z cytryny. Kawałki ryby zanurzać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć około 5 minut. Podawać na gorąco z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście piwnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w musztardzie Galantyna z sandacza Filet z mintaja w panierce wg Gosi
Mintaj z marchewką i papryka Ziemniaki z śledziową czapeczką Sałatka śledziowa z korzennym sosem i ziemniakami
Cytrynowy łosoś z orzechowym kuskusem Kolorowe risotto z łososiem Śledź w sosie śmietanowo-pomarańczowym
Spaghetti z tuńczykiem i kaparami Łosoś z soczewicą w sosie porowym Śledzie po szwedzku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane