Strona główna Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Ryby « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Ryba w cieście piwnym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem.


trudność: średne
czas:

Ryba w cieście piwnym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag filetów rybnych
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sólna

Ryba w cieście piwnym - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem. Dodać sól oraz ubitą na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać. Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.

Następnie oprószyć solą i pieprzem oraz skropić obficie sokiem z cytryny. Kawałki ryby zanurzać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć około 5 minut. Podawać na gorąco z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście piwnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledź po gdańsku w białym winie i jabłuszku Smażona makrela Śledź pod pierzynką
Ryba w marchewce Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach Sałatka z wędzonym pstrągiem
Karp w galarecie Pieczony pstrąg w warzywach Paluszki rybne złociste
Roladki z pangi Ryba z warzywami czyli po grecku Śledzie w zalewie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane