Strona główna Ryba w cieście piwnym

Ryba w cieście piwnym

Ryby « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Ryba w cieście piwnym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem.


trudność: średnie
czas:

Ryba w cieście piwnym - SKŁADNIKI:

  • 50 dag filetów rybnych
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sólna

Ryba w cieście piwnym - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować ciasto: żółtko, mąkę, piwo i olej dokładnie utrzeć mikserem. Dodać sól oraz ubitą na sztywno pianę z białka, delikatnie wymieszać. Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.

Następnie oprószyć solą i pieprzem oraz skropić obficie sokiem z cytryny. Kawałki ryby zanurzać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć około 5 minut. Podawać na gorąco z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w cieście piwnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Roladki z mintaja Kotlety rybne z kaszą pęczak i surówką Miętus z kwaśnymi grzybami
Dorsz z sadzonym Sałatka z matiasem korzennym Laluni Salatka z grillowanym karmazynem
Śledzik na raz z oregano Bukiet sałat z łososiem Matiasy w zalewie słodko- kwaśnej
Racuchy drożdżowe z rybą Ziemniaczana rolada z rybą w sosie porowym Pstrąg tęczowy w papilotach z warzywami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane