plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Ryba w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nigdy nie lubiłam ryb w galarecie, ale mówią, że smaki zmieniają się z wiekiem. I to chyba jest prawda. Ryby muszą być u mnie choć raz w tygodniu.

Ryba w galarecie

Składniki:

Ryba w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Ryba w galarecie
Rybę ugotować w 2 l osolonej i popieprzonej wody. Pod koniec gotowania dodać marchewkę i niewielką część pora. Gdy ryba będzie już miękka wyjąć ją z wody. Delikatnie pokroić w nie za grube kawałki. Wywar rybny przelać przez sito i dodać do niego pozostałą część wody, wymieszać dokładnie z żelatyną. Rybę ułożyć na półmiskach, przyozdobić włoszczyzną, cytryną, jogurtem naturalnym i małymi kawałkami papryki. Zalać tężejącą rybną galaretą. Ostawić do całkowitego stężenia.