Justyna33

Justyna33

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Ryba w galarecie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

układane warstwami składniki ładnie się prezentują,a jak smakują...

Ryba w galarecie

Składniki:

Ryba w galarecie

 

  • filety średnie(panga lub sola) 4 szt
  • kostki bulionowe
  • żelatyna
  • majonez
  • papryka konserwowa(średni słoik)
  • ogórki konserwowe(średni słoik)
  • woda

Sposób przygotowania:

Ryba w galarecie
Filety ugotować na kostkach lub jarzynce.Z żelatyny i kostek przyrządzić 0,5 litra wywaru.Pozostawić aż stężeje.Paprykę i ogórki pokroić w kostkę.Do przeźroczystego naczynia odlać troszkę galarety.Jak lekko się zetnie to pokruszyć lub pokroić(jak kto woli) rybę.Posmarować majonezem.Na to kłaść ogórki i paprykę.Na końcu zalać galaretą.