paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba w marynacie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobra rybka o lekko słodko-kwaśnym smaku pasuje do ziemniaczków jak i ryżu

Ryba w marynacie. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w marynacie.

 

  • 4-6 sztuk filet miruny
  • tymianek świeży
  • 1-2 łyżki musztarda francuska
  • 3-4 łyżki masło
  • 1 łyżeczka papryka słodka
  • 1 łyżka ocet balsamiczny
  • 1 łyżeczka cukier trzcinowy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba w marynacie.
Rybę pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu roztopić masło. Tymianek posiekać i dodać do masła wymieszać. Następnie do masła dodać ocet balsamiczny, musztardę francuską, paprykę słodką oraz do smaku sól pieprz i cukier trzcinowy. Wymieszać. Marynować wszystkie kawałki ryby i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Następnie smażyć rybę na patelni grillowej można też piec na grillu.
Ryba w marynacie.
W rondlu roztopić masło. Tymianek posiekać i dodać do masła wymieszać.
Ryba w marynacie.
Następnie do masła dodać ocet balsamiczny, musztardę francuską, paprykę słodką oraz do smaku sól pieprz i cukier trzcinowy. Wymieszać.
Ryba w marynacie.
Marynować wszystkie kawałki ryby i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Ryba w marynacie.
Następnie smażyć rybę na patelni grillowej można też piec na grillu.