dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Ryba w panierce sezamowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wspaniała chrupiąca panierka

Ryba  w panierce sezamowej

Składniki:

Ryba w panierce sezamowej

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w panierce sezamowej
Rybę rozmrazamy osuszamy i przyprawiamy przyprawa do ryb np Kamis.

Nastepnie obieramy ziemniaki wstawiamy,

Marchewke obieramy i kroimy w kostke z mała ilościa wody by tylko nakryła nam marchewke gotujemy delikatnie żeby nie była za miękka od naszej ugotowanej marchewki odlewamy ok połowy wody i wrzucamy groszek < równiez odlewając połowę zalewy> Masło roztapiamy w garnuszku dodając makę i całośc do marchewki z groszkiem mieszając.

Panierka Sezamowa- Jajo rozbijamy do talerza lub miseczki rozklócamy dodając mleka nastepnie mąki kukurydzianej < tak by konsystencja była lekko gęsta>

Maczamy naszą rybę w naszym jajku z mlekiem i mąką < ciasto powinno sie trzymac ryby nie spływać> i maczamy w sezamie lub posypujemy dośc mocno z obu stron .

Ziemniaki posypujemy koperkiem i wykladamy groszek z marchewką plus oczywiście nasza rybę.