WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Ryba w sosie jogurtowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczone kostki rybne w sosie z jogurtu naturalnego i świeżego koperku. Bardzo lekki i smaczny pomysł na obiad.

Ryba w sosie jogurtowo-koperkowym

Składniki:

Ryba w sosie jogurtowo-koperkowym

 

  • 6 kostek rybnych
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki mąki
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie jogurtowo-koperkowym

Przygotowanie

Ryba w sosie jogurtowo-koperkowym
Przygotowanym sosem z jogurtu polewamy ryby.

Kostki rybne układamy w naczyniu żaroodpornym.
Umyty i osuszony koperek drobno siekamy. Mieszamy z jogurtem naturalnym, dodajemy mąkę oraz doprawiamy dość mocno solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy rybę.

Pieczenie

Ryba w sosie jogurtowo-koperkowym
Pieczemy w otwartym naczyniu, by sos zgęstniał.

Otwarte naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni. Pieczemy ok 40 minut, aż ryby będą upieczone, a sos zgęstnieje.