milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Ryba w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybę w sosie koperkowym podaję z ziemniakami z koperkiem.

Ryba w sosie koperkowym

Składniki:

Ryba w sosie koperkowym

 

  • ryba zapiekana w sosie koperkowym w proszku
  • 4 filety mintaja (zamrożonego)
  • 3 cebule
  • niepełna szklanka śmietanki 18%
  • łyżka oleju
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie koperkowym
Cebulę obieramy, ciekamy w plasterki i podsmażamy na oleju. Przyprawiamy pieprzem do smaku i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na cebuli układamy filety lekko oprószone solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Fix mieszamy ze śmietanką i polewamy rybę. Rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 20 minut.

Tagi:

ryba ryby sosy