Strona główna Ryba w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Ryba w sosie koperkowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba w sosie koperkowym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 10500

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone



Ryba w sosie koperkowym - SKŁADNIKI:

  • 30-40 dag mrożonych filetów rybnych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka wody (wywaru z warzyw),
  • szklanka mleka
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Ryba w sosie koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone filety, dodać sól do smaku i ugotować do miękkości. Kawałki ryby wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na półmisek. Przygotować sos: na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i rozprowadzić mlekiem. Mieszać, by nie dopuścić do powstania grudek. Zagotować, doprawić solą i sokiem z cytryny. Dodać posiekany koperek. Tak przygotowanym sosem polać ugotowaną rybę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w sosie koperkowym (strona 1 z 1)  
Gość

kaj-kaj
gość

2008-12-21 23:54
supcio
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą.
Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane