Strona główna Ryba w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Ryba w sosie koperkowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba w sosie koperkowym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 10500

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone



Ryba w sosie koperkowym - SKŁADNIKI:

  • 30-40 dag mrożonych filetów rybnych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka wody (wywaru z warzyw),
  • szklanka mleka
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Ryba w sosie koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone filety, dodać sól do smaku i ugotować do miękkości. Kawałki ryby wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na półmisek. Przygotować sos: na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i rozprowadzić mlekiem. Mieszać, by nie dopuścić do powstania grudek. Zagotować, doprawić solą i sokiem z cytryny. Dodać posiekany koperek. Tak przygotowanym sosem polać ugotowaną rybę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w sosie koperkowym (strona 1 z 1)  
Gość

kaj-kaj
gość

2008-12-21 23:54
supcio
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie marynowane Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Śledzie po kaszubsku
Dorada marynowana na żółto Zapiekanka rybna Sałatka śledziowa z pomarańczą
Śledziowy tatar Świąteczne śledzie na słodko Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym
Makaron  z brokułami i łososiem Łosoś smażony w ziołach Krewetki na maśle na ostro

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane