Strona główna Ryba w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba w sosie koperkowym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 10500

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone



Ryba w sosie koperkowym - SKŁADNIKI:

  • 30-40 dag mrożonych filetów rybnych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka wody (wywaru z warzyw),
  • szklanka mleka
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Ryba w sosie koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone filety, dodać sól do smaku i ugotować do miękkości. Kawałki ryby wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na półmisek. Przygotować sos: na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i rozprowadzić mlekiem. Mieszać, by nie dopuścić do powstania grudek. Zagotować, doprawić solą i sokiem z cytryny. Dodać posiekany koperek. Tak przygotowanym sosem polać ugotowaną rybę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w sosie koperkowym (strona 1 z 1)  
Gość

kaj-kaj
gość

2008-12-21 23:54
supcio
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Ryba w marchewce Pstrąg łososiowy pieczony w migdałach Sałatka z wędzonym pstrągiem
Karp w galarecie Pieczony pstrąg w warzywach Paluszki rybne złociste
Roladki z pangi Ryba z warzywami czyli po grecku Śledzie w zalewie
Śledzie w sosie słodko- kwaśnym Śledzie w śmietanie z ananasem Ryba w brokułach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane