Strona główna Ryba w sosie koperkowym

Ryba w sosie koperkowym

Ryby « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Ryba w sosie koperkowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Ryba w sosie koperkowym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 10500

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone



Ryba w sosie koperkowym - SKŁADNIKI:

  • 30-40 dag mrożonych filetów rybnych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka wody (wywaru z warzyw),
  • szklanka mleka
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Ryba w sosie koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

W rondelku zagotować wodę lekko zakwaszoną sokiem cytrynowym. Wrzucić zamrożone filety, dodać sól do smaku i ugotować do miękkości. Kawałki ryby wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na półmisek. Przygotować sos: na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i rozprowadzić mlekiem. Mieszać, by nie dopuścić do powstania grudek. Zagotować, doprawić solą i sokiem z cytryny. Dodać posiekany koperek. Tak przygotowanym sosem polać ugotowaną rybę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba w sosie koperkowym (strona 1 z 1)  
Gość

kaj-kaj
gość

2008-12-21 23:54
supcio
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Bardzo ziołowe śledzie Dukaty rybne lub kotlety mielone Nototenia na parze z cytrynowym sosem
Śledź w śmietanie- piątkowy obiad Karmazynowy makaron z warzywami Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych
Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami Cytrynowo-orzechowy pstrąg

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane