paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba w sosie pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filety rybne smażone wraz z sosem pomarańczowym

Ryba w sosie pomarańczowym

Składniki:

Ryba w sosie pomarańczowym

 

  • 4 sztuki filet z ryby
  • 2 sztuki pomarańcza
  • 2 łyżki masło
  • przyprawa do ryb Prymat
  • imbir mielony Prymat
  • 1 łyzeczka cukier

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie pomarańczowym
Pomarańcze sparzyć i zetrzeć na tarce skórkę oraz wycisnąć sok . Filety ryby oprószyć przyprawą do ryby. Na patelni roztopić masło dodać do niego cukier oraz sok i skórkę pomarańczową. Doprawić do smaku imbirem. Zamieszać gdy sok zacznie się gotować przykręcić płomień na najmniejszy i dołożyć rybę, przykryć pokrywką i dusić. Od czasu do czasu zamieszać sos, dusimy tak długo aż sos się zredukuje i zrobi gęsty. Rybę można podawać z ryżem.