malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ryba w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryba jest najsmaczniejsza gdy postoi kilka dni w lodówce. Jest typowo inna niż pozostałe ryby po grecku.

Ryba w sosie pomidorowym

Składniki:

Ryba w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie pomidorowym
Filety osuszamy i oprószamy solą i pieprzem, następnie ryż gotujemy na pół twardo. Filety maczamy w rozkłóconych jajkach i w bułce tartej smażymy na złoto. Pomidory parzymy, na łyżeczce oleju smażymy chwilę cebulę dodajemy pokrojone pomidory i podlewamy szklanką wody, dodajemy keczup i ryż dusimy aż pomidory się rozpuszczą, dodajemy posiekany koper. Porcję farszu ryżowego wykładamy na półmisek i na to kładziemy ryby, przykrywamy pozostałym farszem wstawiamy do lodówki.