Magda 84

Magda 84

Kucharz
[Przepisów: 15]

Ryba w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rybka pod pierzynką z sera żółtego i śmietany jest bardzo dobra,smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno.

Ryba w sosie śmietanowym

Składniki:

Ryba w sosie śmietanowym

 

  • 60 dag filetów z morszczuka
  • 4 dag mąki
  • 100 ml śmetany
  • natka pietruszki
  • 5 dag żółtego sera
  • sól,pieprz sok z cytryny do smaku

 

  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie śmietanowym
Umyte i wy porcjowane filety osuszyć,skropić sokiem z cytryny,posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut.Następnie oprószyć mąką ,podsmażyć z obu stron,ułożyć w żaroodpornym naczyniu,polać śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki i przyprawami,posypać startym serem i zapiec w piekarniku.

Tagi:

sery ser