malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ryba w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zamiast smażenia ryby, postanowiłam przyrządzać ją w sosie śmietanowym, jest równie smaczna a moim zdaniem nawet lepsza niż smażona.

Ryba w sosie śmietanowym

Składniki:

Ryba w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie śmietanowym
Filety osuszamy, oprószamy solą, pieprzem, panierujemy w mące i obsmażamy z dwóch stron. Bulion przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Czosnek rozgniatamy, por kroimy w krążki, wrzucamy do bulionu i dusimy 10 min., lekko solimy, dodajemy śmietanę, koper wrzucamy rybę, dusimy 10 min. Ryż gotujemy na miękko podajemy z rybą. 

Tagi:

ryż