Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Ryba w wianku warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu, z gotowanym ryżem.

Ryba w wianku warzyw

Składniki:

Ryba w wianku warzyw

 

  • (1 porcja):
  • 20-25 dag świeżej ryby
  • Różne warzywa: 20 dag (marchewka, brokuły, kalafior, fasola szparagowa, zielony groszek, brukselka, kapusta pekińska)
  • 2 młode cebule ze szczypiorem
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • Sól do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w wianku warzyw
Rybę oczyścić z zewnątrz i od środka, posolić i zostawić na 1-2 godziny. Marchewkę i kapustę pekińską pokroić w paski na surowo, a resztę warzyw dusić w całości kilka minut. Rybę gotować na parze 10 minut. Pokroić młodą cebulkę razem ze szczypiorem w paski długości 4-5 cm i rozdzielić na drobniejsze i posypać nią rybę, dodać warzywa surowe i duszone i podgrzać na rozgrzanej patelni.

Tagi:

ryba ryby