lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ryba w zalewie octowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryba jak zwykle wyszła bardzo smaczna

Ryba w zalewie octowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba w zalewie octowej

 

  • Panga mrożona filety 2 kg

 

  • mąka do obtoczenia ryby z 200 gram najlepiej tortowa
  • olej do smażenia
  • sól morska do posypania ryby

 

 

 

  • Zalewa :

 

  • 1 szk. octu

 

  • 3 szk. wody

 

  • 6 łyżek cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w zalewie octowej
Rybę rozmroź odcedź z wody posól popieprz polej sokiem z cytryny . Obtocz w mące i smaż na oleju z obu stron na rumiany kolor. Do szklanego naczynia włóż ziele angielskie listki laurowe i pieprz mielony biały na to daj pokrojoną cebule w talarki . Zagotuj wodę wlej do miski dodaj do niej ocet sól i cukier mieszaj do rozpuszczenia i połową zalewy zalej rybę znowu połóż pokrojoną cebulę i rybę i zalej pozostała zalewą.
Ryba w zalewie octowej
Smaż rybe z obu stron maczaj w mące i na rozgrzany olej kładz
Ryba w zalewie octowej
Skrop cytryna dopraw sola i pieprzem niech poleży z godzinke w lodówce
Ryba w zalewie octowej
Kładz porcjami rybę na cbulke ziele i listek odrobne pieprzu i zale zalewą potem nastepna partia cebuli ryby i zalej zalewą

Tagi:

ryba ryby