Ryba wigilijna wspaniała

Ogórki, Ryby, Pory « poprzedni | następny »
anullka7 - Przepis na: Ryba wigilijna wspaniała offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryba wigilijna wspaniała
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 10

Wspaniała rybka na wigilię,smakuje wybornie.


trudność: średne
czas:

Ryba wigilijna wspaniała - SKŁADNIKI:

  • Filety karpia bez ości ,sandacza lub innej ulubionej ryby 2 duże lub 4 małe
  • 1 marchewka ugotowana al ,dente
  • 1 ogórek konserwowy
  • kawałek sparzonego pora
  • 1 posiekana łyżka natki pietruszki
  • 1 posiekana łyżka koperku
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • sok z cytryny

Ryba wigilijna wspaniała - PRZYGOTOWANIE:

Filety umyć (zamrożone odmrozić) wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,posolić,posypać pieprzem,skropić sokiem z cytryny. Marchewkę ugotować al dente, wystudzić,pokroić w słupki,sparzyć kawałek pora,ogórki pokroić w słupki,układać na środek ryby,posypać zieleniną, zwijać roladki,spinać wykałaczkami. Panierować najpierw w bułce ,potem w jajku i na koniec znów w bułce. Smażyć w 160 st C 9-10 min w frytkownicy lub głębokim oleju na patelni. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba wigilijna wspaniała (strona 1 z 1)  
Mirka227

Mirka227
offline

2009-11-19 11:46
Już czuję zapach świąt widząc takie pyszności!
5!
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2009-11-19 12:19
Już dodałam do ulubionych i zrobię prawdopodobnie na Andrzejki.5
Skomentuj
Oceń:
0
Bogusia

Bogusia
offline

2009-11-19 14:12
Anulko, Twoje przepisy są zawsze świetne.Do ulubionych i 5
Skomentuj
Oceń:
0
ewasng

ewasng
offline

2009-11-20 10:57
Jakie pomysłowe, a w dodatku pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Doro

Doro
offline

2009-11-20 16:52
Apetycznie wygladaja twoje filety, 5!
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk
offline

2009-11-27 19:55
bardzo fajnie tylko nie mam frytkownicy:( początkujący ze mnie kucharz:|
Potrafisz mała,bo chyba Ty jesteś na zdjęciu?
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-11-27 21:04
szewczyk napisał(a):

bardzo fajnie tylko nie mam frytkownicy:( początkujący ze mnie kucharz:|
Potrafisz mała,bo chyba Ty jesteś na zdjęciu?

Nie jestem już taka mała:)a na zdjęciu jestem ja.
Co do ryby, można ją zrobić w głębokim oleju w garnku,w koszyczku do frytek,lub na patelni też w głębokim oleju.:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ogórki
Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Sałatka ze świeżego ogórka Krojone ogórki w zalewie
Ogórki z cebulką Makaronowa sałatka z kurczakiem i świeżym ogórkiem  Pikle   z  2014
Sałatka ogórkowo paprykowa Ogórki kiszone 2014 Domowe korniszony
 Mizeria z ogórków i cebuli Dip a'la tzatziki Ogórki na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj