Ryba wigilijna wspaniała

Ogórki, Ryby, Pory « poprzedni | następny »
anullka7 - autor przepisu Ryba wigilijna wspaniała offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryba wigilijna wspaniała
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 10

Wspaniała rybka na wigilię,smakuje wybornie.


trudność: średne
czas:

Ryba wigilijna wspaniała - SKŁADNIKI:

  • Filety karpia bez ości ,sandacza lub innej ulubionej ryby 2 duże lub 4 małe
  • 1 marchewka ugotowana al ,dente
  • 1 ogórek konserwowy
  • kawałek sparzonego pora
  • 1 posiekana łyżka natki pietruszki
  • 1 posiekana łyżka koperku
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • sok z cytryny

Ryba wigilijna wspaniała - PRZYGOTOWANIE:

Filety umyć (zamrożone odmrozić) wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,posolić,posypać pieprzem,skropić sokiem z cytryny. Marchewkę ugotować al dente, wystudzić,pokroić w słupki,sparzyć kawałek pora,ogórki pokroić w słupki,układać na środek ryby,posypać zieleniną, zwijać roladki,spinać wykałaczkami. Panierować najpierw w bułce ,potem w jajku i na koniec znów w bułce. Smażyć w 160 st C 9-10 min w frytkownicy lub głębokim oleju na patelni. Smacznego.



Komentarze do Ryba wigilijna wspaniała (strona 1 z 1)  
Mirka227

Mirka227
offline

2009-11-19 11:46
Już czuję zapach świąt widząc takie pyszności!
5!
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2009-11-19 12:19
Już dodałam do ulubionych i zrobię prawdopodobnie na Andrzejki.5
Skomentuj
Oceń:
0
Bogusia

Bogusia
offline

2009-11-19 14:12
Anulko, Twoje przepisy są zawsze świetne.Do ulubionych i 5
Skomentuj
Oceń:
0
ewasng

ewasng
offline

2009-11-20 10:57
Jakie pomysłowe, a w dodatku pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Doro

Doro
offline

2009-11-20 16:52
Apetycznie wygladaja twoje filety, 5!
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk
offline

2009-11-27 19:55
bardzo fajnie tylko nie mam frytkownicy:( początkujący ze mnie kucharz:|
Potrafisz mała,bo chyba Ty jesteś na zdjęciu?
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-11-27 21:04
szewczyk napisał(a):

bardzo fajnie tylko nie mam frytkownicy:( początkujący ze mnie kucharz:|
Potrafisz mała,bo chyba Ty jesteś na zdjęciu?

Nie jestem już taka mała:)a na zdjęciu jestem ja.
Co do ryby, można ją zrobić w głębokim oleju w garnku,w koszyczku do frytek,lub na patelni też w głębokim oleju.:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ogórki
Tzatziki z czosnkiem niedźwiedzim Biało - zielona przekąska Wiosenny makaron z kurczakiem
Mizeria ogórkowa z koperkiem na jogurcie Ziołowy kurczak na parze z sosem rzodkiewkowym Mizeria ogórkowa
Orzeźwiające lody ogórkowe Sałatka z ogórków kiszonych i jabłka Sałatka warzywna z grejpfrutem
Kapuśniak na rosole z kaszą i ogórkiem Schab z ogórkiem i skórką cytrynową Ogórki małosolne „na bogato”
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane