motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ryba z cukinią z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Panga z cukinią z parowaru

Ryba z cukinią z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba z cukinią z parowaru

 

  • 1 filet z pangi ok. 20 dkg
  • sól pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 5 talarków cukinii
  • plaster żółtego sera

Sposób przygotowania:

Ryba z cukinią z parowaru
Umytą rybę osuszamy i oprószamy solą pieprzem oraz skrapiamy sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Przygotowaną cukinię rozkładamy wzdłuż ryby. A na nią dajemy plaster żółtego sera przekrojonego na pół. Przyrządzoną rybę przekładamy do parowaru i gotujemy 35 minut. Następnie wyciągamy i dajemy na talerz. Ryba jest gotowa do spożycia.
Ryba z cukinią z parowaru
Umytą i osuszoną rybę przyprawiamy i skrapiamy sokiem z cytryny
Ryba z cukinią z parowaru
Na rybę dajemy pokrojoną w plasterki cukinię
Ryba z cukinią z parowaru
Na cukinię dajemy plasterek żółtego sera przedzielonego na pół
Ryba z cukinią z parowaru
Rybę dajemy do parowaru i gotujemy 35 minut

Tagi:

sery ser cukinia