katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryba z fasolką na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Smaczna rybka z pomidorową nutką . Można ją zjeść z pieczywem albo podać jako smaczny dodatek do obiadu.

Ryba z fasolką na pomidorowo

Składniki:

Ryba z fasolką na pomidorowo

 

Sposób przygotowania:

Ryba z fasolką na pomidorowo
Filety rozmrażamy,osuszamy. Skrapiamy rybę sokiem z cytryny, oprószamy pieprzem i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy, kroimy, sparzamy wrzątkiem i osączamy.

Przygotowane kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju(odstawiamy rybę w miejsce gdzie zachowa ciepło) . Czosnek kroimy w plasterki albo miażdżymy i przesmażamy na małej ilości oleju. Dorzucamy przygotowaną cebulę i lekko przesmażamy.

Dodajemy też pokrojone pomidory i nadal chwilę smażymy. Podlewamy trochę bulionem i dusimy aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodajemy pokrojoną paprykę i osączoną z zalewy fasolkę.

Doprawiamy do smaku koncentratem i przyprawami. Gorący sos wykładamy na usmażoną rybę.  

Tagi:

ryba danie