Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Ryba z jabłkami i selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo szybki i smaczny sposób na rybę, polecam!

Ryba z jabłkami i selerem

Składniki:

Ryba z jabłkami i selerem

 

  • 4 porcje:
  • 80-100 dag ryby
  • ½ selera
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki stołowe przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka kremu z ostrej papryki
  • 2 dl śmietanki
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba z jabłkami i selerem
Seler, jabłko i cebulę zetrzeć na grubej tarce, wymieszać i włożyć do wysmarowanej olejem, żaroodpornego naczynia i przykryć kawałkami posolonej i popieprzonej ryby. Polać wszystko śmietanką i piec około pół godziny.