petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Ryba z jajkiem i carry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepis na rybę z jajkiem i carry, idealną pastę do nakładania na kanapki w formie przekąski, przystawki lub na kolację.

Ryba z jajkiem i carry

Składniki:

Ryba z jajkiem i carry

na masę

  • 1 wędzona makrela
  • 1 opakowanie ryby w puszce (np.filet z śledzia w oleju)
  • 2 jajka
  • pół małej cebuli
  • 1 łyżeczka carry

Sposób przygotowania:

Ryba z jajkiem i carry
Makrelę widelcem rozdrabniamy. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki po wystygnięciu i siekamy na bardzo drobną kostkę lub możemy pognieść widelcem.

Rybę w oleju pozbawiamy sosu (lecz nie wylewajmy go przyda się do późniejszego doprawienia!) i kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulę siekamy bardzo drobno.

W misce mieszamy obie ryby z jajkiem i doprawiamy carry. Ewentualnie gdy masa będzie za sucha możemy dodać trochę oleju.