WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Ryba z marynowanymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna i popularna ostatnimi czasy rybka. W moim domu przygotowywana nie tylko na święta, ale też prawie na wszystkie rodzinne spotkania.

Ryba z marynowanymi warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba z marynowanymi warzywami

 

  • 1 kg ryby
  • 1 szkl mąki
  • 1 jajko
  • ok 3/4 szkl mleka
  • sól
  • pieprz
  • 1 litrowy słoik marynowanych ogórków
  • 1 litrowy słoik marynowanej papryki
  • 2 cebule
  • 3/4 szkl wody
  • 1/3 szkl oleju
  • 4 łyżki octu
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżko ostrego keczupu
  • 1 łyżka cukru
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryba z marynowanymi warzywami
Kostki z ryby lub pokrojone na drobniejsze kawałki filety doprawiamy solą i pieprzem. Z mąki, jajka i mleka robimy ciasto gęstsze niż na naleśniki, solimy , moczymy w nim ryby i smażymy na rumiano z obu stron. Paprykę, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy. Wodę, olej, ocet, koncentrat, keczup i cukier przekładamy do garnka i zagotowujemy, mieszając. Na talerzu układamy warstwami rybę i warzywa, a na koniec polewamy gorącą zalewą.
Ryba z marynowanymi warzywami
Składniki na ciasto mieszamy. Powinno być dosyć gęste.
Ryba z marynowanymi warzywami
Rybę moczymy w cieście i smażymy z obu stron.
Ryba z marynowanymi warzywami
Paprykę, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę.
Ryba z marynowanymi warzywami
Pomidorową zalewę zagotowujemy i polewamy danie.