Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Ryba z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rybę podawać z surówką z czerwonej kapusty.

Ryba z natką pietruszki

Składniki:

Ryba z natką pietruszki

 

  • Karp 1 kg
  • Wywar 7 szkl
  • Masło 4 dkg
  • Mąka 4 dkg
  • Śmietana 12 dkg
  • Wino wytrawne 0.5 szkl
  • Pietruszka 1 natka
  • Sól do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba z natką pietruszki
Rybę oczyścić, pokrajać na porcję, Do gotującego sie wywaru wkładamy przygotowaną rybę, gotować ok 25 min. W osobnym rondelku ,z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją częścią wywaru, dodać śmietanę oraz wino, dodać sól do smaku, pod sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, Rybę wyjąć z wywaru na salaretkę, zalewamy gorącym sosem. Smacznego.

Tagi:

karp