paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba z paprykami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filety miruny smażone wraz z papryka czerwoną i żółtą oraz czerwoną cebulą. Szybki i łatwy przepis na rybę.

Ryba z paprykami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ryba z paprykami

 

  • miruna 4 filety
  • sok z cytryny z jednej szt
  • przyprawa do ryb do smaku
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • papryka żółta 1 sztuka
  • cebula czerwona 1/2 sztuki
  • masło - do kraszenia

Sposób przygotowania:

Ryba z paprykami
Filety miruny oprószyć solą i przyprawą do ryb oraz skropić sokiem z cytryny. Cebule obrać i pokroić w talarki a papryki w paseczki. Filety ryby układać na dole naczynia do zapiekania, na rybę wyłożyć papryki z cebulą. Położyć na wierzch kilka wiórek masła. Piec w temperaturze około 190 stopni przez 30 minut.
Ryba z paprykami
cebulę, i papryki pokroić w paski fiety ryby oprószyć do smaku o skroić sokiemz cytryny