Strona główna Ryba z piekarnika

Ryba z piekarnika.

Dorsz « poprzedni | następny »
marietta

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1927
Ryba z piekarnika.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Filety rybne opłukać,osączyć i natrzeć przyprawami i sokiem cytrynowym.Masło roztopić i posmarować tym filety.Zrobić panierkę,natrzeć i piec


trudność: łatwe
czas:

Ryba z piekarnika. - SKŁADNIKI:

Ryba z piekarnika. - PRZYGOTOWANIE:

Filety z dorsza opłukać,osączyć i natrzeć solą,pieprzem i sokiem cytrynowym.Dać łyżkę masła na patelnię i roztopić i pędzelkiem
rozprowadzić masło na filetach oraz na papierze do pieczenia.Zro-
-bić panierkę z chrzanu i bułki tartej dodanych do stopionego masła.
Ułożyć filety na papierze dodając nań panierkę i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 20 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba z piekarnika.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach
Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami
Smażony dorsz panierowany Ryba po grecku według Dońki Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane