Strona główna Ryba z piekarnika

Ryba z piekarnika.

Dorsz « poprzedni | następny »
marietta - Przepis na: Ryba z piekarnika. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1826
Ryba z piekarnika.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Filety rybne opłukać,osączyć i natrzeć przyprawami i sokiem cytrynowym.Masło roztopić i posmarować tym filety.Zrobić panierkę,natrzeć i piec


trudność: łatwe
czas:

Ryba z piekarnika. - SKŁADNIKI:

  • 4-6 filetów z dorsza,
  • łyżka masła,
  • pieprz,
  • sól,
  • sok cytrynowy,
  • Panierka:do masła roztopionego dodać:
  • słoiczek chrzanu,
  • słoiczek bułki tartej.

Ryba z piekarnika. - PRZYGOTOWANIE:

Filety z dorsza opłukać,osączyć i natrzeć solą,pieprzem i sokiem cytrynowym.Dać łyżkę masła na patelnię i roztopić i pędzelkiem
rozprowadzić masło na filetach oraz na papierze do pieczenia.Zro-
-bić panierkę z chrzanu i bułki tartej dodanych do stopionego masła.
Ułożyć filety na papierze dodając nań panierkę i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 20 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba z piekarnika.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane