marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2010]

Ryba z piekarnika.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety rybne opłukać,osączyć i natrzeć przyprawami i sokiem cytrynowym.Masło roztopić i posmarować tym filety.Zrobić panierkę,natrzeć i piec

Ryba z piekarnika.

Składniki:

Ryba z piekarnika.

Sposób przygotowania:

Ryba z piekarnika.

Filety z dorsza opłukać,osączyć i natrzeć solą,pieprzem i sokiem cytrynowym.Dać łyżkę masła na patelnię i roztopić i pędzelkiem
rozprowadzić masło na filetach oraz na papierze do pieczenia.Zro-
-bić panierkę z chrzanu i bułki tartej dodanych do stopionego masła.
Ułożyć filety na papierze dodając nań panierkę i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 20 min.