Strona główna Ryba z piekarnika

Ryba z piekarnika.

Dorsz « poprzedni | następny »
marietta - autor przepisu Ryba z piekarnika. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1627
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Ryba z piekarnika.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Filety rybne opłukać,osączyć i natrzeć przyprawami i sokiem cytrynowym.Masło roztopić i posmarować tym filety.Zrobić panierkę,natrzeć i piec


trudność: łatwe
czas:

Ryba z piekarnika. - SKŁADNIKI:

  • 4-6 filetów z dorsza,
  • łyżka masła,
  • pieprz,
  • sól,
  • sok cytrynowy,
  • Panierka:do masła roztopionego dodać:
  • słoiczek chrzanu,
  • słoiczek bułki tartej.

Ryba z piekarnika. - PRZYGOTOWANIE:

Filety z dorsza opłukać,osączyć i natrzeć solą,pieprzem i sokiem cytrynowym.Dać łyżkę masła na patelnię i roztopić i pędzelkiem
rozprowadzić masło na filetach oraz na papierze do pieczenia.Zro-
-bić panierkę z chrzanu i bułki tartej dodanych do stopionego masła.
Ułożyć filety na papierze dodając nań panierkę i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 20 min.



Komentarze do Ryba z piekarnika.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz pieczony z bananami Dorsz na ' rauszu ' z grilla Kotleciki z dorsza i ryżu
Domowy dorsz smażony Ryba w galarecie Polędwica dorszowa z warzywnymi paskami
Dorsz w sosie cytrynowym i miętową marchewką Dorsz z warzywami z dressingiem na bazie kiwi Zdrowa ryba z pieczonymi warzywami
Grillowany dorsz na cukiniowym spaghetti Tymiankowy dorsz prawie po grecku Zapiekana ryba z warzywami
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane