Strona główna Ryba z piekarnika

Ryba z piekarnika.

Dorsz « poprzedni | następny »
marietta - Przepis na: Ryba z piekarnika. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1729
Ryba z piekarnika.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Filety rybne opłukać,osączyć i natrzeć przyprawami i sokiem cytrynowym.Masło roztopić i posmarować tym filety.Zrobić panierkę,natrzeć i piec


trudność: łatwe
czas:

Ryba z piekarnika. - SKŁADNIKI:

  • 4-6 filetów z dorsza,
  • łyżka masła,
  • pieprz,
  • sól,
  • sok cytrynowy,
  • Panierka:do masła roztopionego dodać:
  • słoiczek chrzanu,
  • słoiczek bułki tartej.

Ryba z piekarnika. - PRZYGOTOWANIE:

Filety z dorsza opłukać,osączyć i natrzeć solą,pieprzem i sokiem cytrynowym.Dać łyżkę masła na patelnię i roztopić i pędzelkiem
rozprowadzić masło na filetach oraz na papierze do pieczenia.Zro-
-bić panierkę z chrzanu i bułki tartej dodanych do stopionego masła.
Ułożyć filety na papierze dodając nań panierkę i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 20 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba z piekarnika.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce
Filety z dorsza w chrupiącej parmezanowej panierce Dorsz duszony w porach Maślano-cytrynowy dorsz z sałatą z ogórkami małoso

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane