lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ryba z serem pleśniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba w panierce z serem pleśniowym

Ryba z serem pleśniowym

Składniki:

Ryba z serem pleśniowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba z serem pleśniowym
filet z pangi,rozmroź,skrop sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem.Jaja ubij z solą i pieprzem.Posiekaj szczypiorek i wymieszaj go z bułką tartą. Ser pleśniowy pokrusz i wymieszaj z mąką pszenną.Filety z ryby obtocz w mące z serem następnie w jajkach a na koniec w bułce tartej. smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron,podawaj z surówką i np ziemniakami.

Tagi:

sery tarta ser