Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ryba zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Karp w pieczarkach i kalafiorze

Ryba zapiekana

Składniki:

Ryba zapiekana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana
Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plasterki.
Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki.
Karpia sprawić, usunąć ości, pokroić na mniejsze kawałki.
Posolić, odstawić na pół godziny.
Kalafiora podzielić na różyczki
Do naczynia wlać oliwę, lekko rozgrzać, układać warstwami:
rybę, fasolkę, pieczarki i kalafior.
Całość skropić bulionem, obłożyć plasterkami masła.
Przykryć , wstawić do piekarnika na ok.40 minut.
Żółtko rozmieszać z 2 łyżkami bulionu, wlać na rybę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

karp