zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Ryba zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej podawać z ziemniakami i surówkami.

Ryba zapiekana

Składniki:

Ryba zapiekana

 

  • masła, 1 szklanka jogurtu, 3 łyżki mąki, 1 łyżka żółtego sera, natka pietruszki, sól, mielona papryka

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana
Filety podawać ma porcje, osolić, oprószyć mieloną papryką. Natkę umyć i drobno posiekać, częścią posypać rybę. Połową masła wysmarować naczynie żaroodporne, włożyć rybę, na powierzchni położyć resztę masła, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 15 min. Jogurt dokładnie wymieszać z mąką i resztą natki, zalać podpieczoną rybę sosem, posypać startym serem i wstawić jeszcze do piekarnika, aby się rozpuścił. Smacznego