Strona główna Ryba zapiekana po hiszpańsku

Ryba zapiekana po hiszpańsku

agabi22 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 493
zdjęcia: 1 z 5
Ryba zapiekana po hiszpańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zupełnie inna odmiana zapiekanej rybki. Pysznie!


trudność: łatwe
czas:

Ryba zapiekana po hiszpańsku - SKŁADNIKI:

  • dorsz 2 kostki
  • pomidory w puszce 1 puszka
  • cebula 1/2 szt
  • sangria 50 ml
  • oliwki 5 szt
  • pomidory suszone 4 plastry
  • czosnek marynowany 5 ząbków
  • imbir marynowany 4 plastry
  • cytryna 1 plaster
  • parmezan tarty 2 łyżki

Ryba zapiekana po hiszpańsku - PRZYGOTOWANIE:

Do przepisu użyłam pokrojonych pomidorów z puszki w sosie własnym. Połowę sosu przelewamy do żaroodpornego naczynia. Układamy na nim oprószoną solą i pieprzem rybę. . Polewamy winem sangria( można ominąć). Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w piórka. Układamy na rybie. Następnie dodajemy odsączone z zalewy oliwki, pomidory suszone, imbir w plastrach oraz marynowany czosnek Na wierzch wylewamy pozostałe pomidory. Układamy plaster cytryny. Zapiekać 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie całość posypać tartym parmezanem i zapiekać kolejne 20 minut. Smacznego:)



Zobacz jak przygotować zdrową Rybę zapiekaną w szpinaku >>>


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba zapiekana po hiszpańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane