Strona główna Ryba zapiekana po hiszpańsku

Ryba zapiekana po hiszpańsku

agabi22 - Przepis na: Ryba zapiekana po hiszpańsku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 493
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryba zapiekana po hiszpańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zupełnie inna odmiana zapiekanej rybki. Pysznie!


trudność: łatwe
czas:

Ryba zapiekana po hiszpańsku - SKŁADNIKI:

  • dorsz 2 kostki
  • pomidory w puszce 1 puszka
  • cebula 1/2 szt
  • sangria 50 ml
  • oliwki 5 szt
  • pomidory suszone 4 plastry
  • czosnek marynowany 5 ząbków
  • imbir marynowany 4 plastry
  • cytryna 1 plaster
  • parmezan tarty 2 łyżki

Ryba zapiekana po hiszpańsku - PRZYGOTOWANIE:

Do przepisu użyłam pokrojonych pomidorów z puszki w sosie własnym. Połowę sosu przelewamy do żaroodpornego naczynia. Układamy na nim oprószoną solą i pieprzem rybę. . Polewamy winem sangria( można ominąć). Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w piórka. Układamy na rybie. Następnie dodajemy odsączone z zalewy oliwki, pomidory suszone, imbir w plastrach oraz marynowany czosnek Na wierzch wylewamy pozostałe pomidory. Układamy plaster cytryny. Zapiekać 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie całość posypać tartym parmezanem i zapiekać kolejne 20 minut. Smacznego:)



Zobacz jak przygotować zdrową Rybę zapiekaną w szpinaku >>>


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba zapiekana po hiszpańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce
Filety z dorsza w chrupiącej parmezanowej panierce Dorsz duszony w porach Maślano-cytrynowy dorsz z sałatą z ogórkami małoso

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane