Strona główna Ryba zapiekana po hiszpańsku

Ryba zapiekana po hiszpańsku

agabi22 - Przepis na: Ryba zapiekana po hiszpańsku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 493
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryba zapiekana po hiszpańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zupełnie inna odmiana zapiekanej rybki. Pysznie!


trudność: łatwe
czas:

Ryba zapiekana po hiszpańsku - SKŁADNIKI:

  • dorsz 2 kostki
  • pomidory w puszce 1 puszka
  • cebula 1/2 szt
  • sangria 50 ml
  • oliwki 5 szt
  • pomidory suszone 4 plastry
  • czosnek marynowany 5 ząbków
  • imbir marynowany 4 plastry
  • cytryna 1 plaster
  • parmezan tarty 2 łyżki

Ryba zapiekana po hiszpańsku - PRZYGOTOWANIE:

Do przepisu użyłam pokrojonych pomidorów z puszki w sosie własnym. Połowę sosu przelewamy do żaroodpornego naczynia. Układamy na nim oprószoną solą i pieprzem rybę. . Polewamy winem sangria( można ominąć). Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w piórka. Układamy na rybie. Następnie dodajemy odsączone z zalewy oliwki, pomidory suszone, imbir w plastrach oraz marynowany czosnek Na wierzch wylewamy pozostałe pomidory. Układamy plaster cytryny. Zapiekać 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie całość posypać tartym parmezanem i zapiekać kolejne 20 minut. Smacznego:)



Zobacz jak przygotować zdrową Rybę zapiekaną w szpinaku >>>


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba zapiekana po hiszpańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane