oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszką.

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym

Składniki:

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym
Ugotować wywar z włoszczyzny. Oczyszczoną rybę ugotować w wywarze z warzyw z przyprawami. Po ugotowaniu zostawić w wywarze do ostygnięcia, odcedzić, ułożyć w naczyniu ogniotrwałym. Mąkę rozetrzeć z olejem i żółtkami, rozprowadzić wrzącym mlekiem, zagotować, dodać sól do smaku. Rybę zalać sosem, zapiec w piekarniku około 30 minut przez 180 stopni C.

Tagi:

ryba ryby