katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryba zapiekana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Ryba w panierce troszkę inaczej. Rybę u mnie nie wszyscy lubią ale tylko ze względu na ości gdy ich brak zjadana jest z apetytem.

Ryba zapiekana z pieczarkami

Składniki:

Ryba zapiekana z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z pieczarkami
Ryba jeśli jest zamrożona to rozmrażamy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Jajko wybijamy i roztrzepujemy. Przygotowane filety panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Pieczarki jeśli trzeba obieramy i dowolnie kroimy, wrzucamy na patelnie żeby odparować. Dodajemy masło i troszkę dusimy.Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, mieszamy i doprawiamy do smaku. Usmażone już ryby układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i przykrywamy serem (ja położyłam ser podwójnie). Zasypujemy przygotowanymi pieczarkami. Zapiekamy do rozpuszczenia sera.

Tagi:

ryba danie