Strona główna Ryba zapiekana ze szpinakiem

Ryba zapiekana ze szpinakiem

Blondi - Przepis na: Ryba zapiekana ze szpinakiem offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 26
Ryba zapiekana ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Dobry pomysł na rybę inaczej ;) Nadaje się w zasadzie każda ryba, jednak z uwagi na ostatnie doniesienia prasowe nie polecam pangi...w ogóle


trudność: łatwe
czas:

Ryba zapiekana ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • Ryba w postaci filetu lub kostek ok pół kg
  • Szpinak mrożony w liściach Hortex (450g) lub inny ;)
  • ser żółty tarty
  • duża śmietana Piątnica 18%
  • czosnek: 3 ząbki
  • przyprawy i zioła: curry, słodka papryka, chili, pieprz ziołowy, sól, oregano, bazylia, estragon
  • olej

Ryba zapiekana ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

Rybę należy rozmrozić, posypać mieszanką sporządzoną z podanych przypraw i ziół i krótko obsmażyć na oleju. Szpinak dusić na patelni z dodatkiem soli, chili, słodkiej papryki, odrobiny tartego sera żółtego i 2-3 łyżek śmietany oraz wyciśniętego czosnku. Resztę śmietany podgrzać w rondelku z dodatkiem słodkiej papryki. W naczynkach do zapiekania układać warstwowo: ryba, szpinak, tarty ser żółty oraz zalać śmietaną. Zapiekać bez przykrycia około 15 minut. Podawać z gotowanym ryżem brązowym lub ćwiartkami ziemniaczków w ziołach (będzie przepis;)), ewentualnie z bagietką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryba zapiekana ze szpinakiem (strona 1 z 1)  
Anula

Anula
offline

2009-06-13 17:44
Witam,nie mieszkam w Polsce wiec pewne produktu sa mi niedostepne,czy mogla bys napisac ile ma byc smietany w gramach.A przepis do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210
offline

2009-06-13 18:01
U mnie uwielbiają filety i szpinak więc przepis ląduje w ulubionych i w piątek będzie na obiad!
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-06-14 10:19
Swietny przepis, probowalam kiedys zrobic rybe w podobny sposob i smak byl znakomity! 5 i do ulubionych :)
Skomentuj
Oceń:
0
Blondi

Blondi
offline

2009-06-17 12:16
Śmietana 400g z czego ok 250 g na wierzch zapiekanki.
Skomentuj
Oceń:
0
Weroniczka

Weroniczka
offline

2009-08-20 19:57
Pyszności! 5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Szczypiorkowa pasta z makreli Ryba zapiekana z marchewką Śledź w pomidorach z rodzynkami
Morszczuk w cieście piwnym Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Śledziowa fantazja
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Łosoś w boczku z cytryną
Mintaj pieczony z pomidorkami koktajlowymi Mintaj na warzywach Śledzie marynowane

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane