basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Rybka w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest znakomitą potrawą.Jest bogata w jarzyny,które dodają jej aromatu i smaku.Jest skarbnicą witamin. Jest potrawą jednego garnka.

Rybka w jarzynach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybka w jarzynach

 

  • ryba mintaj 6 płatów
  • fasola szparagowa 2 garście
  • kalafior 0,25 szt
  • brokuł 0,25 szt
  • buraczki młode 5 szt
  • ziemniaki 6 szt
  • por część biała 1 szt
  • marchew 4 szt
  • seler korzeń 0,25 szt
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 2 szczypty
  • przyprawa do ryb 3 szczypty
  • sól według uznania
  • jarzynka 2 szczypty
  • margaryna 15 dkg

Sposób przygotowania:

Rybka w jarzynach
Rybę odmrażam, odsączam, posypuję przyprawą do ryb.Fasolę szparagową dzielę na mniejsze części.Kalafior, brokuł na różyczki.Buraczki kroję w plasterki,Ziemniaki, marchewkę,seler korzeń, kroję w kostkę.Por kroję na półksiężyce.Wszystkie jarzyny pokrojone łączę, posypuję przyprawami według uznania,mieszam.Na dno głębokiego rondla, kładę połowę margaryny, zasypuję połową jarzy.Na jarzynach układam rybę i przykrywam resztą jarzyn.Na wierzchu kładę pokrojoną resztę margaryny.Rondel nastawiam na mały płomień, by się nie przypaliły jarzyny. Duszę pod przykryciem około 35 minut. Życzę smacznego.
Rybka w jarzynach
Jarzyny pokrojone przygotowane do zrobienia potrawy
Rybka w jarzynach
Ryba odmrożona,odsaczona posypana przyprawą do ryb
Rybka w jarzynach
Ryba ułożona na warstwie pokrojonych wszystkich jarzyn
Rybka w jarzynach
danie przygotowane do duszenia z kawałkami margaryny