Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Rybka w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rybka w zupełnie nowej odsłonie;)

Rybka w musztardzie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rybka w musztardzie

 

  • filet z mintaja - 8 sztuk
  • wywar warzywny - 500 mililitrów
  • musztarda stołowa słoik - 1 sztuka
  • musztarda sarepska - 2sztuki
  • bułka tarta- 1 szklanka
  • jajko - 3 sztuki
  • sól, pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Rybka w musztardzie
Najlepiej gdy w tym przepisie zastosujemy filety ulubionej ryby. Gdy damy rybę z ośćmi - jest za dużo "zabawy" przy jedzeniu. Filety solimy - panierujemy w jajku i bułce tartej. Następnie podsmażamy z obu stron na rumiano. Nastawiamy piekarnik na 180*C. Usmażone filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Teraz będziemy robili sos musztardowy: Podgrzewamy wywar, dodajemy musztardę, możemy ewentualnie doprawić pieprzem i/lub solą.Gotujemy do momentu, aż nam się zredukuje i będzie gęsty. Zalewamy gotowym sosem filety, które wcześniej włożyliśmy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy bez przykrycia na dolnej półce piekarnika, tryb góra dół do momentu aż na wierzchu utworzy nam się skorupa. Smacznego:)
Rybka w musztardzie
Smażymy opanierowane filety mintaja na rumiano z obu stron
Rybka w musztardzie
Redukujemy sos musztardowy do momentu aż nam zgęstnieje
Rybka w musztardzie
Tak wyglądają filetu zaraz po wyciągnieciu z piekarnika

Tagi:

jajko tarta jajka