Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 952]

Rybka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jeśli znudziła ci się tradycyjna ryba smażona to przepis dla ciebie. Dla odmiany są to pulpeciki rybne w sosie koperkowym.

Rybka w sosie koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybka w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Rybka w sosie koperkowym
Rybę zmiel lub bardzo drobno pokrój. Bułkę zalej mlekiem i odstaw na 15 minut a następnie odciśnij. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do ryby dodać bułkę , cebulkę, jajko i dopraw do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Z masy formuj małe kuleczki i smaż na oleju z każdej strony. Bulion zagotować zostawiając trochę i wymieszać z nim śmietanę i mąkę mieszankę wlej do bulionu, dopraw do smaku i zagotuj. Na końcu dodać posiekany koperek i pulpety rybne.
Rybka w sosie koperkowym
. Do ryby dodać bułkę , cebulkę, jajko i dopraw do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Rybka w sosie koperkowym
Z masy rybnej formuj małe kuleczki rybne
Rybka w sosie koperkowym
Kuleczki smaż na oleju z każdej strony na małym ogniu
Rybka w sosie koperkowym
Bulion zagotować zostawiając trochę i wymieszać z nim śmietanę i mąkę mieszankę wlej do bulionu, dopraw do smaku i zagotuj.