mysza040

mysza040

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Rybka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybka idealnie pasuje na obiad a także jako potrawa nawet na wigilijny stół

Rybka z pieczarkami

Składniki:

Rybka z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Rybka z pieczarkami
Rybę pokroić w paski o szerokości około 2-3 cm. Przedtem obtoczyć ja w przyprawie do ryb, posolić i posypać pieprzem. Następnie usmażyć na maśle. Należy smażyć do tej pory aż będzie zarumieniona. Odstawić do schłodzenia.Cebule i pieczarki pokroić i wrzucić na rozgrzany olej i poddusić. Po ostygnięciu, rybę ułożyć na płaskim talerzu i pokryć ją pieczarkami. Gotowe!