Walia

Walia

Kucharz
[Przepisów: 13]

Rybka zapiekana w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Potrawa uniwersalna, nadaje się na wszystkie okazje.

Rybka zapiekana w pieczarkach

Składniki:

Rybka zapiekana w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Rybka zapiekana w pieczarkach
Rybę oczyścić, opłukać pokroić, (w jaki sposób to kwestia gustu), posolić, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok. godzinę. Pieczarki umyć pokroić w plasterki, cebulkę pokroić w piórka razem podsmażyć na odrobinie oleju. Gdy odparuje woda odstawić, posolić i popieprzyć do smaku. Rybę obtoczyć w mące i podsmażyć na złoto na oleju z łyżką masła. W naczyniu do zapiekania układamy warstwę pieczarek na niej układamy całą rybę i na niej układamy resztę pieczarek oraz kawałeczki masła. Zapiekamy w 180 stopniach przez 20- 30 minut. Podajemy gorące. Smacznego