gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Rybne kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki rybne wspaniale smakują

Rybne kotlety

Składniki:

Rybne kotlety

 

 

Sposób przygotowania:

Rybne kotlety
Do miski wkruszamy bułkę i zalewamy ciepłym mlekiem. Morszczuka rozmrożonego rozdrabniamy np widelcem i przekładamy do miski, dodajemy również namoczona bułkę, jajko, rozdrobniony czosnek, posiekana pietruszkę i doprawiamy sola i pieprzem i wszystko razem mieszamy tworząc tzw kulki. Gotowe kotleciki smażymy na dość głębokim oleju. Usmażone wyciągamy na ręczniczek papierowy. Przygotowujemy sos. Pomidory z puszek przelewamy na patelnię i smażymy pod przykryciem, dodajemy rozdrobniony czosnek i posiekaną pietruszkę, całość razem mieszamy i doprawiam do smaku papryka ostrą , słodka i sola i pieprzem, całość jeszcze chwilke smażymy. Po przygotowaniu sosiku podajemy pulpety polane sosikiem. Smacznego :)

Tagi:

jajko sosy jajka