Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Rybne roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczne i nietrudne danie.

Rybne roladki

Składniki:

Rybne roladki

 

  • 1kg.niedużych filetów rybnych,
  • 1 pietruszka,
  • 2marchewki,
  • 1/2 selera,
  • 2 listki laurowe,
  • 8 ziarenek pieprzu,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 1 jajko,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • 2 kiszone ogórki,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 cebula,
  • tarta bułka,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Rybne roladki
W 1 litrze wody gotujemy 1 płat rybny z marchewką,pietruszką selerem,ziarenkami pieprzu i listkami laurowymi.resztę filetów solimy i skrapiamy sokiem z cytryny,przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce.Ugotowaną rybę i warzywa mielimy,dodajemy jajko i namoczoną i odciśnięta bułkę.Następnie wszystko dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy solą i pieprzem.filety rybne smarujemy farszem,układamy na nim paseczki ogórka,papryki i cebuli,zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.Następnie obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.