eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rybne tymbaliki Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • KALORIE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zamiast ryby w galarecie na półmisku przygotowałam pojedyncze porcje jak tymbaliki tylko z gotowanej ryby.

Rybne tymbaliki Eli

Składniki:

Rybne tymbaliki Eli

ryby

  • 450 g mrożonego mintaja

wywar

dodatki

  • groszek konserwowy
  • pokrojona marchewka z wywaru

Sposób przygotowania:

Rybne tymbaliki Eli

przygotować wywar

Rybne tymbaliki Eli
Pokrojoną marchewkę i groszek wyłożyć na dno pojemników.

Obrać marchewki i pietruszkę, włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie ziarenka pieprzu, sól, pieprz i ugotować wywar. Wyjąć marchewki i pietruszkę. Wywar przecedzić przez sitko. Do wrzącego wywaru włożyć kawałki ryby, chwilę pogotować i wyjąć łyżką cedzakową. Marchewki pokroić. Groszek przepłukać wodą na sitku i odsączyć. Na dno pojemników wyłożyć marchewkę i groszek.

przygotowanie tymbalików

Rybne tymbaliki Eli
Kawałki morszczuka wyłożyć na marchewkę i groszek.

Na marchewkę i groszek wyłożyć kawałki ryby.

przygotowanie tymbalików cd

Rybne tymbaliki Eli
Resztę marchewki i groszek wyłożyć na rybę.

Na rybę wyłożyć resztę marchewki i groszek.

przygotowanie tymbalików cd

Rybne tymbaliki Eli
Zalaną galaretką rybę włożyć do lodówki.

wywar podgrzać, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Galaretkę doprawić do smaku i zalać rybę w pojemnikach. Pojemniki przykryć i ostudzoną galaretkę wstawić do lodówki żeby zgęstniała. Przed podaniem wyjąć galaretkę z pojemników. Smacznego!


Tagi:

mintaj ryby