teresa.rembiesa

teresa.rembiesa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 26]

Ryby duszone

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

robię je na każdą większą imprezę domową

Ryby duszone

Składniki:

Ryby duszone

 

  • 1kg.śledzi tzw. zielonych filet
  • 1/2kg. cebuli
  • 1/3 szkl;.octu
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 słoik przecieru pomudorowego
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Ryby duszone
cebulę pokroić w cienkie piórka śledzie najczęściej kupisz zamrożone,z ciągnij z mich skórę gdy są jeszcze twarde(lepiej schodzi) potem pokroić na 5 cen.kawałki i odstawić do całkowitego rozmrożenia z przecieru, octu i oleju zrobić sos na spód garnka najlepiej z grubym dnem nalać trochę oleju i układać warstwami śledzie, cebulę, posypać wegetą i polać sosem itd. garnek postawić na ogniu i dusić 30 min. od wrzenia potem odstawić na 24 godz.można przełożyć zimne do słoików ale zapewniam że nie ma po co zjecie zaraz.

Tagi:

śledzie